Húsgolyók joghurtos mártással recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Húsgolyók joghurtos mártással hozzávalói:
50 dkg darált sertés vagy marhahús,
1 db vöröshagyma,
1 ek. vaj,
1 db zsemle,
1 db tojás,
4 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint: patikasó, őrölt római kömény, currys fűszerkeverék
a mártáshoz:
2 dl natúr joghurt,
1 db citrom reszelt héja,
fél citrom leve,
kevés porcukor,
néhány mentalevél,
kevés olívaolaj
A Húsgolyók joghurtos mártással elkészítési módja:
A darált húst eldolgoztam a reszelt vörös- és fokhagymával, a beáztatott és kinyomkodott zsemlével, a többi hozzávalóval és a fűszerekkel. Közepes méretű golyókat formáztam belőle, azután 190 C fokos sütőben, szilikonos muffinformákba téve megsütöttem. Közben a mártáshoz a mentaleveleket finomra aprítottam, majd összekevertem a többi alapanyaggal. Amikor a fasírtgolyók kisültek, a joghurtos mártással kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 16. 20:42
A húsgolyók joghurtos mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.