Pikáns csirkemell recept
A Pikáns csirkemell hozzávalói:4 db csirkemell filé
1 mokkáskanál gyömbér
2 gerezd áttört fokhagyma
6 evőkanál tejföl
1,5 evőkanál ketchup
1 evőkanál citromlé
1 kávéskanál őrölt kurkuma
1 mokkáskanál bors
só
A Pikáns csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket megmossuk és besózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk. Kivajazunk egy jénai tálat. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük a ketchuppel és a fűszerekkel, majd minden egyes csirkemellet megkenünk a kész krémmel alul és fölük. A megkent húsokat a kivajazott tálba tesszük, majd a maradék krémet rájuk öntjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
A kész sültet koktélparadicsommal és hagymaszárakkal (vagy bármilyen zöldséggel) díszíthetjük. Friss zöldsalátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 29. 18:17
A pikáns csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.