Pék kifli recept

A Pék kifli hozzávalói:
Hozzávalók:

Fél liter tej

1 kocka friss élesztő

2 k.k. cukor

2 k.k. só

10 deka zsír

80 deka liszt

1 tojás sárgája a kenéshez



szezám és kömény mag a tetejére


Pék kifli

A Pék kifli elkészítési módja:
A tejet a cukorral még langyosítjuk, majd majd belerakjuk az élesztőt és 2 evőkanál lisztet, ezt fel futtattjuk kb.10 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sót, és a fele lisztet majd elkezdjük össze gyúrni. Fokozatosan hozzáadjuk a többi lisztet is és a zsírt is,majd 45 percre meleg ágyba rakjuk pihentetni. Amikor megkelt a tészta ,akkor kis cipókat formálunk belőle, letakarjuk és 15 percig kelesztjük. Ezután minden egyes kis cipót kinyújtunk és kifliket sodorjuk belőle. Tepsibe rakjuk a kifliket és újabb 15 percre pihentetjük ,kelesszük őket. Még kelnek a kiflik addig az 1 tojás sárgáját kikeverjük a sóval, és kelesztés után megkenjük vele a kifliket. Rakunk rá szezám és kömény magot. Elő melegített sütőben 200-250 fokon 15-20 percig sutjuk. Amikor szép aranysárgára sül kivesszük, és tálaljuk. Jó étvágyat!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A pék kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook