Pék kifli recept
A Pék kifli hozzávalói:Hozzávalók:
Fél liter tej
1 kocka friss élesztő
2 k.k. cukor
2 k.k. só
10 deka zsír
80 deka liszt
1 tojás sárgája a kenéshez
só
szezám és kömény mag a tetejére
A Pék kifli elkészítési módja:
A tejet a cukorral még langyosítjuk, majd majd belerakjuk az élesztőt és 2 evőkanál lisztet, ezt fel futtattjuk kb.10 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sót, és a fele lisztet majd elkezdjük össze gyúrni. Fokozatosan hozzáadjuk a többi lisztet is és a zsírt is,majd 45 percre meleg ágyba rakjuk pihentetni. Amikor megkelt a tészta ,akkor kis cipókat formálunk belőle, letakarjuk és 15 percig kelesztjük. Ezután minden egyes kis cipót kinyújtunk és kifliket sodorjuk belőle. Tepsibe rakjuk a kifliket és újabb 15 percre pihentetjük ,kelesszük őket. Még kelnek a kiflik addig az 1 tojás sárgáját kikeverjük a sóval, és kelesztés után megkenjük vele a kifliket. Rakunk rá szezám és kömény magot. Elő melegített sütőben 200-250 fokon 15-20 percig sutjuk. Amikor szép aranysárgára sül kivesszük, és tálaljuk. Jó étvágyat!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 814bd549b5, 2022. márc. 14. 11:58
A pék kifli elkészítési módja és hozzávalói.