Paprikaragu angol sült burgonyával recept
45 perc
320 kcal
5dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1/2kg zöldpaprika
1 doboz (15dkg) vagdalt hús
1 dl tejföl
1 teáskanál törött paprika
a körethez: olaj és burgonya
A Paprikaragu angol sült burgonyával elkészítési módja:
A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, kicsit megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a villával összetört vagdalt húst és zsírjára sütjük. megszórjuk a paprikával, belekeverjük a tejfölt és átforrósítjuk a paprikaragut. Tálalhatjuk héjában főtt vagy héjában sült burgonyával, burgonyapürével vagy angol sült burgonyával. Angol sült burgonyához a tepsibe ujjnyi vastagon olajat öntünk, beleforgatjuk a lobogó sós vízben előfőzött, lecsepegtetett hosszában félbevágott burgonyákat és forró sütöben 20-30 percig sütjük.
(A kalóriatartalom köret nélkül értendő)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: mandila, 2007. okt. 5. 05:27
A paprikaragu angol sült burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.