Mézeskeksz recept


2 dl méz,17 dkg p.cukor,32 dkg liszt,21 dkg dió,5 dkg vaj,1 egész tojás,egy kh.szegfűszeg,fahéj,szódabikarbóna,1/2 citrom reszelt héja.
A Mézeskeksz elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a p.cukorral,a darált dióval,a fűszerekkel (lehet mézeskalács-fűszerkeveréket is használni), a sz.bikarbónával,egy egész tojással,majd beleöntjük a forró mézet,és összegyúrjuk.Egy óra hosszat pihentetjük,majd vékonyra kinyújtjuk (kb.3 mm-re),és különböző formákkal kiszúrjuk.Vékonyan kivajazott tepsiben sütjük.Nagyon hamar megsül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 12. 10:52
A mézeskeksz elkészítési módja és hozzávalói.