Máktorta liszt nélkül recept
A Máktorta liszt nélkül hozzávalói:
10 dkg vaj
ízlés szerint édesítőszer
1 kiskanál fahéj
6 db tojás
15 dkg mák (darált)
7 dkg mandula
1 kiskanál sütőpor
A Máktorta liszt nélkül elkészítési módja:
A vajat, édesítőszert, és a tojássárgáját habosra keverjuk. A sütőport elkeverjük a mákkal, az őrölt mandulával és az őrölt fahéjjal, majd hozzákeverjük a habos masszához. Habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan hozzákeverjük az előbbihez. Egy formát kivajazunk, teljeskiörlésű liszttel megszórjuk. Előmelegitett sütőben 150 fokon sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zena01, 2008. jún. 1. 14:43
A máktorta liszt nélkül elkészítési módja és hozzávalói.