Májas karfiol recept
A Májas karfiol hozzávalói:1 közepes fej karfiol (70-80 dkg)
2 dl tejföl
1 doboz sertésmáj konzerv
5 dkg margarin
2 evőkanál liszt
2 tojás
2 dl tej
1 evőkanál ételízesítő
kevés törött bors
csipetnyi őrölt szerecsendió
a tesihez kevés olaj és zsemlemorzsa
A Májas karfiol elkészítési módja:
A rózsáira szedett nyers karfiolt kikent és bemorzsázott tepsipe terítem. A margarint habzásig hevítem a liszttel, felöntöm a tejjel, és kevergetve sűrűre főzöm. Hozzáadom a tejfölt és felvert tojásokat. Belekeverem az ételízesítőt és a többi fűszert, majd a villával alaposan összetört májkrémet is. Ezt az öntetet rálocsolom a karfiolra, és az előzőleg 10 percig előmelegített sötőbe tolom, ahol 25 percig sütöm közepes lángon. Mielőtt kivenném a sütőből, meggyőződöm arról, hogy a közepe is átsült-e már, vagyis beledugok egy fogvájót. Ha már nem ragad a massza a pálcikára, akkor biztosan átsült.
Hamar elkészül, kezdő háziasszony is sikert arathat vele.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. nov. 18. 09:17
A májas karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.