Tárkonyos kocsonya recept
A Tárkonyos kocsonya hozzávalói:2 kg sertéshús: köröm, farok, fül vegyesen
15-15 dkg fehér és sárgarépa
2 nagy fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
10 szem egész bors
4 szál (vagy 2-3 kávéskanál őrölt) tárkony
4 evőkanál reszelt torma
1 evőkanál tárkonyecet
A Tárkonyos kocsonya elkészítési módja:
Feltesszük a húst forrni s, amikor felforrt leszedjük a habját. Beletesszük a zöldségeket a lébe a fűszerekkel együtt. Amikor a zöldségek megfőttek, leszűrjük a levet. A kicsontozott húst tálkákba tesszük (zöldség is mehet mellé díszítésnek), s rámerjük a levet. Hűvös helyen dermesztjük.
Jön a tél, s az nem múlhat kocsonya nélkül. Legalábbis nálunk nem. :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. nov. 15. 09:10
A tárkonyos kocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.