Krémes ( sárga krém) recept





Tésztája:
30 dkg liszt
1 Ráma
1 evőkanál víz
pici só
1 kiskanál ecet
éjszakára állni haggyuk
Krémje:
3 vanilia puding
1 vaniliás cukor
8 evőkanál cukor
1 liter víz
9 tojás fehérje
9 kanál cukor
1 csomag habfixáló
A Krémes ( sárga krém) elkészítési módja:
A tojással a 9 kanál cukrot és a vanilia cukrot habosra verünk. Az 1 liter vizet felforraljuk és a pudingot bele teszük amit már vízzel(az 1 literből veszel ki egy kicsit) és a 8 evőkanál cukorral már kikertünk. A végén tű felett összekerjük és bele teszük a habfixálót. Majd bele öntjük a lapra a másikat a tetejére rakod és kész. Ki kell hülni e
Érdemes a krémnél megvárni amig egy kicsit puszog ( buborékok jönnek fel) . Érdemes hideg helyen tárolni amig kihül legalább 5 órát várjunk amig fel vágjuk. Igaz lehet látni rajta amikor meg vágjuk hogy ki hült e teljesen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Dorka17, 2007. jan. 16. 18:30
A krémes ( sárga krém) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.