Kaszásleves recept
100 perc
A Kaszásleves hozzávalói:
40dkg füstölt hús,
2 kis fakanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál ecetes torma,
1 tojássárgája,
1 pohár tejföl,
1 evőkanál citromlé,
ízlés szerint só.
A Kaszásleves elkészítési módja:
Felteszünk főni 40 dkg füstölt húst kockára vágva. Amikor megfőtt, hozzáadunk 2 kis fakanál lisztből és olajból, valamint egy kis pirospaprikából készült híg rántást. Egy evőkanál ecetes tormát elkeverünk egy tojássárgájával, valamint egy pohár tejföllel, és a leveshez adjuk. Ha még nem elég savanykás, kevés citromlevet csepegtetünk hozzá. megízleljük, és ha szükséges, utána sózzuk.
Aki akar levesbetétet is tehet bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Tullzi, 2011. ápr. 20. 13:27
A kaszásleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.