Hamis halleves recept
A Hamis halleves hozzávalói:3 halászlékocka
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg csuszatészta
1 dl tejföl
1 teáskanál piros fűszerpaprika
kevés só
9 dl víz
A Hamis halleves elkészítési módja:
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Fazékba tesszük az olajat, felforrósítjuk, s a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. A tűzről lehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát és azonnal felöntjük 2 dl vízzel, majd visszatesszük a tűzre. Fedő alatt 10 percig forraljuk. A forrási idő letelte után hozzáöntünk még 6 dl vizet. Beletesszük a halászlékockákat és az egészet felforraljuk. A forrásban lévő levesbe apránként beleszórjuk a tésztát. Fedő nélkül, gyakori keverés közben addig főzzük, míg a tészta meg nem fő. Ha már puha, belecsorgatjuk az 1 dl vízzel előzőleg simára kevert tejfölt. Kevergetve jól kiforraljuk.
Gyorsan elkészülő, ízletes, laktató és olcsó leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. ápr. 15. 08:52
A hamis halleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.