Húsvéti sonkás tekercs recept
60 perc
A Húsvéti sonkás tekercs hozzávalói:
7 púpos kávéskanál liszt
6 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
6 db tojás
20 dkg sonka
só és kevés reszelt sajt
A Húsvéti sonkás tekercs elkészítési módja:
A lisztet simára kavarunk az apránként hozzáadott tejjel, közben enyhén megsózzuk, és lassú tűzön krémszerűvé főzzük. Beletesszük a vajat vagy a margarint, simára kavarjuk, majd langyosra hűtjük. Egyenként belehabarjuk a tojások sárgáját, végül a keményre vert habot kavarjuk a masszába. Egy jó evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig vajjal kikent tepsiben megsütjük. Amíg a tekercs sül megdaráljuk a sonkát és összekeverjük a félretett masszával. A tekercset deszkára borítjuk, összesodorjuk a masszával, előmelegített tálra tesszük és meghintjük reszelt sajttal.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. márc. 12. 13:45
A húsvéti sonkás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.