Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Húsvéti sonkás tekercs recept

Húsvéti sonkás tekercs recept

Elkészítési idő 60 perc

A Húsvéti sonkás tekercs hozzávalói:
7 púpos kávéskanál liszt
6 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
6 db tojás
20 dkg sonka
só és kevés reszelt sajt


A Húsvéti sonkás tekercs elkészítési módja:
A lisztet simára kavarunk az apránként hozzáadott tejjel, közben enyhén megsózzuk, és lassú tűzön krémszerűvé főzzük. Beletesszük a vajat vagy a margarint, simára kavarjuk, majd langyosra hűtjük. Egyenként belehabarjuk a tojások sárgáját, végül a keményre vert habot kavarjuk a masszába. Egy jó evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig vajjal kikent tepsiben megsütjük. Amíg a tekercs sül megdaráljuk a sonkát és összekeverjük a félretett masszával. A tekercset deszkára borítjuk, összesodorjuk a masszával, előmelegített tálra tesszük és meghintjük reszelt sajttal.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A húsvéti sonkás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook