Hány hónapos kortól kaphat tejtermékeket a baba? (tudásbázis)
Sziasztok!
A babának 9 hónapos kortól adható joghurt.
Tej, tejdesszertek,saj, 12 hónapos kortól adható
Ha módodban áll, kérdezz meg egy allergológust az allergia okairól és kialakulásáról, el fogja magyarázni, miért lett olyan gyakori manapság. A környezetszennyezés a fő oka a kialakulásának, ugyanis a pollenek természetes anyagok, de a szennyező anyagokhoz kapcsolódva megváltozik a szerkezetük, és ez vált ki allergiás reakciót.
A gyermek immunrendszerének erőssége alapvetően genetika, szerencse kérdése. Akinek erős van, kibír mindent, másnál jobban kell figyelni.
jó... ne ragozzuk túl... nem értünk egyet, ahogy ezek szerint a gyerekorvosaink sem.
ne igazolja az idő, hogy bmelyik is tévedett!
Pont ez lenne a cél, hogy aki hajlamos az allergiára, annál ne alakuljon ki. Ugyanis a hajlam nem azt jelenti, hogy mindenképp allergiás lesz, csak azt, hogy nagyobb rá az esélye, pláne ha nem figyelnek oda a hozzátáplálásnál.
A táp tehéntej alapú, de más formában van benne a fehérje, nem úgy, mint a rendes tehéntejben. Tápból sem véletlenül van HA-s.
ja, és már folynak arról a tanulmányok, hogy a tehéntejjel való minél korábbi találkozás (első pár hétig ismertetve 1-1 korty, utána tartva, hogy 5-6-8 hós korig nincs tejszármazék) mellett kisebb az intolerancia kialakulásának az esélye.
mondjuk azért ezt is túlzásnak tartom, de hát had kísérletezzenek az amerikaiak.
ha pedig a gyerek hajlamos az allergiára, mert ezt "hozta" otthonról, akkor úgyis allergiás lesz. a tápi is tehéntej alapú.
nem a gyártóknak hiszek... de pl a glutént sem véletlen kell 4-7 hó között bevezetni... van olyan elmélet is, miszerint minél később találkozol vele, annál nagyobb a rizikó az érzékenységre.
egyébiránt 13 hós koráig szoptattam a gyereket... és mindig beszéltem védőnővel, orvossal... a 3hósan kezdett hozzátáplálást is megbeszéltük, és az orvos is helyeselte.
Ha masszív a szervezete, nem lesz baja tőle, ha viszont nem olyan szerencsés, akkor kórházban köt ki fehérjeallergia miatt, mint az én férjem egyévesen. Felnőtt korában meg számtalanféle allergiával küszködik, étel- és pollen egyaránt.
Én is kaptam hamar tehéntejet meg mindenféle cuccot, meg is lett az eredménye, egész nyáron fújom az orrom és tüsszögök.
Ha gondolod, nyugodtan higgy inkább a bébikajagyártóknak, ha te őket megbízhatóbbnak tartod.
Nálunk szinte mindenki allergiás a családban, kínlódunk vele eleget, a gyerekeimnek ezt nem kívánom. Attól biztos nem lesz bajuk, ha a rizikós ételeket később vezetjük be, míg ha túl hamar, attól ugyancsak lehet, én pedig ha a gyerekemről van szó, nem kockáztatok.
Nem mérvadó, hogy a bébikajákban mi van, sajnos sok dolgot beletesznek már nagyon korán, ami nem ajánlott, én az orvosoknak jobban hiszek, mint a bébiételgyártóknak.
Azért állnak el olyan soká, mert magas hőfokon kezelik, így tartósítják. Ez bevett eljárás, semmiféle tartósítószer nem kell hozzá.
köszönöm
csak azt nem tudom, hogy a bébiételekbe miért teszik bele, már van pl málnás is 4 hótól, joghurtos, tejszínes is
meg egy dolgot nem értek: mi a csodától áll el a bébiétel, bár légmentesen, de fénytől nem védve 2 évig???????? hússal, hallal vagy annélkül, ha nincs benne tartósítószer
nekem ez nevetséges
még fagyasztva is 6 hót javasolnak a húsra
szerintetek?
ahogy Anika70 mondja...
az egy dolog, h az üvegesekben mik vannak, attól még hülyeség olyan korán adni!
További ajánlott fórumok:
- Hány hónapos kortól kaphatnak a babák kölesgolyót?
- Tudja valaki hogy hány hónapos kortól kaphat a baba májat?
- Korszerűen tápláljuk-e gyermekeinket? Vagyis tejet(TEHÉNTEJET) mikortól kaphat a baba?
- 1 éves babának hogyan lehet tortát csinálni tejtermék és tojás nélkül?
- Osciloccinumot mennyi idős kortól lehet adni? Pár hónapos csecsemő kaphatja már? És milyen adagolásban?
- Mikortól kaphat zabpelyhet, gabonapelyhet vagy müzlit a gyerek?