1 éves babának hogyan lehet tortát csinálni tejtermék és tojás nélkül? (tudásbázis)
szia! a tejet felválthatod bármijen növényivel,pl,ha 1cs kesudiot pici vizzel turmixolsz aztán folyamatosan felengeded további vizzel,tehetsz hozzá édesítésként mézet v banánt is.a tojást pedig vagy krumplival( nyersen leturmixolod picit felfőzöd h összébb álljon,ne legyen olyan vizes,ettől picit ragacsos lesz és így gyurod bele a tésztába)v pedig ,ha nincs időd v nem v biztos magadban akkor elmehetsz egy gyogynövény boltba ahol megtalálod a növényi tejeket is(készen és por alakban is) meg tojás helyettesítő porokat-töbekközött:agar-agar-
és még sok más növényi eredetű -tejtermék,hús,,,,helyettesítő-táplálékot találsz majd,remélem segítettem vmit,ha még tudok,csak írj(priviben),am,vega vagyok-van egy blog oldalam is(az adatlapomon fel van tüntetve)pár érdekességgel és annál több segítséggel(böjtök,tisztitókúrák,sport,nyiroködéma,psziché,,,)
Megkérdezem anyukámat (ha kell a recept), ő sütötte. Nálunk tojásallergia nem volt, csak tej, de szerenécsre kinőtte. Gesztenyetorta volt és most mondja, hogy tojás volt benne.
A cukrászdákban érdemes utánakérdezni, mert én is meglepődtem, mennyire nem okoz gondot nekik.
és a cukisban nincs tojás sem?
A háziban amit ti csináltatok mi volt? Hogy csináltad?
igen tejallergia miatt:-(
További ajánlott fórumok:
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Sutes nelkuli almatortat szeretnek csinalni(alma, pudingpor, babapiskota), de nincs vanilias pudingporom, csak epres es csokis..
- Tud valaki receptet adni, hogyan tudok kosárlabda alakú tortát csinálni?
- Lehet formatortát kókuszgolyó tésztából csinálni és marcipánnal bevonni?
- Tudja valaki hogy kell Hello Kittys tortát csinálni?
- Hol tudok babának olyan képet csinálni a fogacskáiról amin jelölöm dátummal hogy mikor melyik bújt ki?