Tud valaki receptet adni, hogyan tudok kosárlabda alakú tortát csinálni? (tudásbázis kérdés)
Bármilyen ízben csinálhatsz, roládnak töltesz egy piskóta lapot, azt felszeletelve egy félkör alakú tálba körbe rakod szorosan, a közepébe öntesz egy adag krémet, akár pudingot, csak főzd sűrűre. Dobálhatsz bele gyümölcsöt is, majd a végén egy nagy kör alakú piskótát teszel a tálba, ha kiborítod az kerül alulra. Ha 2-t össze ragasztasz egy kis lekvárral, akár gömb is lehet, de az kockázatos, mert széteshet. A díszítést már valaki írta.
Kép:
Úgy csinálnám : piskóta lekvárral bekenni,feltekerni tekercsnek, felszeletelni, és gömbölyű tálba az edény körvonalát követve egymás mellé szorosan rakni. Valamilyen krémmel bekenni és megint 1 sor. Addig míg a tál megtelik. De előtte folpakkal körbebélelni az edényt, mert ki kell borítani tálcára.
A díszitést meg Rita írása szerint. A sharlott is így készül naggyából.
Bocs ha nem teljesen így kell. Csupán 1 ötlet.
Húúúúúúúú. Volt egy receptem. Focilabdához.
Megnézem, ha megvan, akkor írok.
Amúgy csokitortaszerű azt hiszem.
Bátyusnak szerettem volna megcsinálni. :)
További ajánlott fórumok:
- Szeretnék olcsó és finom tortát készíteni, milyen receptet ajánlanátok?
- Gyrost akarok csinálni! Tudnátok nekem receptet mondani, vagy egy oldalt ahol meg tudom nézni hogy kell elkészíteni?
- Sutes nelkuli almatortat szeretnek csinalni(alma, pudingpor, babapiskota), de nincs vanilias pudingporom, csak epres es csokis..
- Lehet formatortát kókuszgolyó tésztából csinálni és marcipánnal bevonni?
- Tudja valaki hogy kell Hello Kittys tortát csinálni?
- Romanov tortát szeretnék csinálni.Tud valaki egy jó receptet?