Gyrost akarok csinálni! Tudnátok nekem receptet mondani, vagy egy oldalt ahol meg tudom nézni hogy kell elkészíteni? (tudásbázis)
Egy recept azoknak, akik el tudnak vonatkoztatni a fűszerkeverékektől, és nem félnek önállóan elkészíteni egy ételt.
A húst/sertéscomb/ szeletekre vágom, befűszerezem borssal, csemege őröltpaprikával, sózom, aztán serpenyőben, olajon, többször "zsírjára"sütve megsütöm.
Közben felkockázom a paradicsomot és a lilahagymát, megsütöm a krumplit.
A fokhagymát áttöröm, egy kis edényben étolajat hevítek, és ebbe dobom a fokhagymát, de nem melegítem már ezután, hanem, ha kihűlt egy kicsit, hozzáöntöm a natúr joghurthoz, összekeverem, és beteszem a hűtőbe.
Ha a hús majdnem megsült, pár gerezd fokhagymát zúzok rá, és ezzel fejezem be a sütést. Ezután csíkokra vágom, ráteszem a tányérban felhalmozott sült krumplira, bőven megszórom paradicsommal és lilahagymával, majd megöntözöm a fokhagymás joghurttal.
ha vki nem szereti a hagyma csípős ízét, mikróban kell pár percig párolni/már felkockázott állapotban/, amitől a konyhában brutál hagymaszag lesz, de a hagyma édes lesz, nemcsípős.
Másféle szósszal is lehet csinálni, lehet uborkával, káposztával dúsítani, de nekünk ez jön be.
itt egy tuti oldal:
tzatziki szósz bármilyen boltból, fél liter natúr joghurtba keverve két gerezd fokhagymával összekeverve.
A csirkemellet sóval-borssal befűszerezni, kicsi fahéjjal meghinteni, olajon megpárolni.
Pita : sima serpenyőben is , de tepsiben is nagy lángon pár perc alatt megsül, tepsiben ki is csúcsosodik. Közepesen vastag tésztával csináld akkor feljön :)
Ez a tuti jó! Én is megsütöttem.
Ha gondolod, tudok adni receptet, a férjem szakács és pont a héten csinált itthon.
A pita receptje ugyanaz mint a pizzáé, ha azt tudod akkor ezt is :)
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki 4 hónapos kortól bébiételekhez ötletet, receptet?Amit nem bonyolult elkészíteni?
- Tud valaki receptet adni, hogyan tudok kosárlabda alakú tortát csinálni?
- Meg tudná mondani valaki, hogy kell csinálni a fondánt?
- Eredeti slambuc receptet keresek, amit bográcsban lehet elkészíteni!4 személyre
- Romanov tortát szeretnék csinálni.Tud valaki egy jó receptet?
- Meg tudná valaki mondani nekem, hogyan kell elkészíteni a Nikos kedvencét?