Eredeti slambuc receptet keresek, amit bográcsban lehet elkészíteni!4 személyre (tudásbázis)
Hozzávalók: 25 dkg mangalica szalonna, 1 kg burgonya, 35 dkg lebbencstészta, 30 dkg füstölt mangalica kolbász, 4 nagy hagyma, 2 db paprika, 2 db paradicsom, só, pirospaprika
Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, és kiolvasszuk a bográcsban. A felkockázott hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a szintén kockára vágott burgonyát. Beledobjuk a felkarikázott kolbászt, paradicsomot, paprikát, meghintjük pirospaprikával, sózzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy három-négy ujjnyira ellepje. Beletesszük a lebbencstésztát, majd addig forgatjuk a bográcsot, amíg a tészta össze nem áll egy darabba és meg nem pirul. Annyira engedjük fel csak mindig újra vízzel, hogy az étel kásás maradjon! (A mangalica alapanyagok helyettesíthetők sima sertésszalonnával és kolbásszal, azonban a mangalica zsírjáról tudni kell, hogy koleszterinünket nem befolyásolja kedvezőtlen irányba, illetve más ízt ad az ételnek!)
További ajánlott fórumok:
- Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Gyrost akarok csinálni! Tudnátok nekem receptet mondani, vagy egy oldalt ahol meg tudom nézni hogy kell elkészíteni?
- Tud valaki 4 hónapos kortól bébiételekhez ötletet, receptet?Amit nem bonyolult elkészíteni?
- Bográcsba szeretné valami finomat főzni. Ehhez kérek jól bevált receptet
- Vörösboros vaddisznó pörkölthöz bográcsban hogy pácoljam a húst? Elkészítése?