Szeretnék olcsó és finom tortát készíteni, milyen receptet ajánlanátok? (beszélgetős fórum)
Szia!
Én is Csilla vagyok! Kicsit benéztem:)
Sok sikert a sütéshez!
Szép napot!
Szia!:)
Csilla a nevem, ez az Arianne113 már egy régi kitalált mindenhova beírós nevem:)
Igen sikerült választani, egy epertortát fogok elkészíteni:)
Viszont a többi jó receptet és ötletet mind leírom, és idővel el is készítem azokat:)
Szép napot!:)
Szia Adrienn!
Sikerült választani?
egy gondom van hogy nincs kapcsos tortaformám..( még) szeretnék, de addig sajnos be kell érjem a két ügyes kezemmel:D
Köszönöm a receptet, egyébként senki sem ír feleslegesen, mert ha most nem is csinálom meg, de mégis tetszik leírom és később megpróbálom!:)
25dkg liszt
25dkg cukor
1 tojás
1 sütőpor
1/4 l tej
2 ek kakaópor
5 dkg vaj
Ez a kakaós lepény, tortaformába csinálod és már kész is a tortád,nagyon olcsó és finom. Kakaó nélkül is lehet,akkor annyival több liszt kell bele. Én nagyon szeretem.
50 dkg finom liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 dl tej
3 db tojás
szív alakú szaggató forma
A mázhoz:
1 tábla csokoládé (vagy torta bevonó)
A lisztet a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a gyömbért a vajjal, a tejjel, és a tojásokkal elkeverjük, majd nyújtódeszkán kinyújtjuk.
Ezután egy szív alakú szaggatóformával kiszaggatjuk a szíveket és egy vajjal kikent, majd kilisztezett tesibe helyezzük őket. Előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük!
Közben gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, majd mikor kihűltek a szívek mindegyik felét a csokiba mártjuk. Így az egyik fele csokis, a másik pedig sima marad!
Egyszerű és finom! itt az oldalon is fent van a recept.
Egyébként a JOY-ban volt hozzá recept és szaggató tavaly valentin nap előtt.
Mindenkinek szép reggelt! :)
Párommal most voltunk egy évesek, nemsokára szülinapja is lesz, és szeretnék neki valami olcsóbb és finom tortát készíteni. Ha van valakinek ötlete, (Csütörtökön szeretném egyébként megcsinálni) kérem, írja le nekem levélben! Nagyon szépen köszönöm:) Csilla
További ajánlott fórumok:
- A dédink vasárnap lesz 83 éves, szeretnék mini tortát készíteni neki, de cukorbeteg. Tudnátok receptben segíteni?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Milyen tortát lehet készíteni sütőforma nélkül?
- Mesetortát szeretnék készíteni. Segítenél?
- Lagzis barack sütit szeretnék készíteni! Valaki tudna nekem ajánlani egy jó receptet?
- Fagyireceptet keresek! Van valakinek valami jó fagyireceptje, amit fagyigép nélkül is el lehet készíteni?