Korszerűen tápláljuk-e gyermekeinket? Vagyis tejet(TEHÉNTEJET) mikortól kaphat a baba? (beszélgetés)
Szia! Babatej helyett vehetsz neki 2-3-as 8 hónapos kortól adható tápszert. Lényegében ugyan olyan mint a babatej, csak olcsóbb. S ezt is meg lehet csinálni kakaónak stb. tudod úgy hasnálni mint a tejet. Aztán ha betöltötte a 1 évet lehet adni fokozatosan a tejet. először csak 0,5 dl aztán 1 dl és így tovább. A dokonőd biztos azért mondta a 2 évet, mert a tápszergyártók ezt propagálják.
Ja és NE 1,5-ös tejet adjál majd. Mert abban mnimális a vitamin tartalom, Minél zsírosabb annál jobb egsézségesebb. S ha félsz,hogy úgy mond "erős" neki csinálg úgy mint kezdetben anyáink alkalmazd a tejhígitásoka 1/4-es, 1/3-os 1/2-s tej.
Szerencsés vagy, s örülök annak,hogy nem hallgattál a dokira és nem adtál feleslegesen tápszet. S ha jól értem most is úgy van,hogy kap mindenfélét amit ilyenkor már lehet és szopizik mellette? Ártani? Na igen véleményem szerint azzal árthatunk ha a tehéntejet idejekorán adjuk, vagyis 1 éves kor alatt. Más a hejzet a tejtermékekkel.
Sokan nem tudják, de a tehéntej fehérjét nem képes bontani a pici szervezete és a veséket is megterheli a túl magas ásványi anyag tartalma. De hangsúlyoznám még egyszer a tehtermékkel más a helyzet.
Anyáinknak nem volt sok választásuk adták ami volt, orizát, rizsnyákot és a kezdetleges tápszert, meg a tejhígításokat. S tényleg felnőttünk.
Nekünk kicsit könnyebb. Sajnos én kénytelen vagyok tápszert adni a kcis fiamnak, de messze nem eszi meg azt az adagot ami a dobozon szerepel, hogy annyi lenne az adagja. Nem is bánom ő tényleg csak a jól lakásig eszik és most kostolgat mindenfélét.
Örülök,hogy vidám picikéd van és kívánom maradjon is így.
mi ittuk és isszuk is a tejet, én is azt kaptam.. jobb mit a műanyag tápszer.
8-hó-ig szopott , de már 2-3 hó-san gyümölcsöt evett.
6-hó-san már a sültkrumplinkat "lopkodta" , szopogatta, és most is imádja :)
1 éves jelenleg.
Le lehet ordítani a hajam a tejért :))
Felvilágosító kampány indul a csecsemők tejalapú táplálásáról
Cumisüveg és Tudomány néven átfogó csecsemőtáplálási felvilágosító programot indít a Magyar Gyermekorvosok Társasága. Meglátásuk szerint ugyanis számos korszerűtlen nézet él az édesanyák fejében arról, hogyan járulhatnak hozzá kisgyermekük megfelelő tejalapú táplálkozásához a fejlődés szempontjából kritikus első évben.
Mint az a Társaság által kezdeményezett kutatásból kiderült, hazánkban a 6-12 hónapos csecsemők közel fele nem kapja meg az ajánlott mennyiségű tejalapú táplálékot. Az anyatej pótlását – az orvosok egyértelmű állásfoglalása ellenére – még ma is sokan tehéntejjel oldják meg. Nem köztudott az sem, hogy a megfelelő tejalapú táplálék biztosítására a követő tápszer ajánlott.
Szerintetek szükség van a fenti megállapítások ismeretében erre a felvilágosításra? Tényleg sokan sok mindent nem tudunk, vagy aszerint cselekszünk ahogy anyáink csinálták? S ezze ártunk esetleg?Ti hogy csináljátok? Érdekelne.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Nem a gyermekeidért élsz