Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
Úgy látom sokan nem látják a dolgok lényegét.Azok a problémák viszont mindenkinek kiszúrhatják a szemét amikkel nap mint nap szembesülünk a hírek hallatán, statisztikákat olvasva.Ezek az intézkedések(relaxáció, hittan) igenis próbálnak valamiféle változást elindítani, amire nagy szükség van.
Lehet kritizálni azt a legkönnyebb, miért ezt és miért úgy.Minden kezdet nehéz minden új ellen vannak tiltakozók, én biztos vagyok benne, hogy mindezek gyümölcse évek inkább évtizedek múlva fog beérni kitartó szorgalmas munkával. Ehhez nagy türelmet és kitartást kívánok az oktatási rendszer minden résztvevőjének.A szülőknek pedig elfogadást és hitet, higgyenek abban hogy a jövő generációinak az elkövetkezendő nemzedékeknek egy jobb, testileg lelkileg egészségesebb világuk lesz!
Maximálisan egyetértek azzal, hogy a szakszerű relaxálás jótékony hatással van az egészségre.
Igen, azt kérdeztem, s egyetértek veled azzal, hogy nincs helye az iskolában.
De nem azért nem, mert nem volna aktualitása. Sajnos az van. Idő nincs rá.
Csak ismételni tudom magamat: az iskola tanítson az alapvető "tudományokra", emberi normákra.
Elvileg igen, gyakorlatban nem. A szakszerű relaxálás szerintem, vagy nem is szerintem, hanem a kutatások szerint jótékony hatással van az egészségre.
De ha azt kérdezed, hogy szerintem helye és aktualitása van-e az iskolában, akkor a válaszom egyértelmű NEM.
Komolyan: elhiszed, hogy ebben a rohanó stresszes világban a hormonoktól túlfűtött nebulóknak segít 10 -20 percnyi relaxálás?
Szerinted bele lehet passzírozni az amúgy is feszített tantervbe?
Én kérlek hülye vagyok,azt meg nem kell oktatni,jön magától is :))
Ennyi erővel ne tanuljunk semmit,mert nem lehet tudni,hogy 5-10-15 év múlva mit hoz ki belőlünk és az okosok ezt mivel fogják magyarázni!
Pontosan azért nem szabad a vallásoktatást kötelezően bevinni az iskolába, mert olyan sokféle van, hogy mindet nem lehet. Diszkrimináció lenne egyet kiválasztani, még akkor is, ha azzal érvelnek, hogy azt gyakorolják a legtöbben.
A rovásírás legyen szakkörön tanulható, ha van elég érdeklődő, de amíg olyan az oktatás színvonala, hogy felsősök írása olvashatatlan, az elolvasott szöveget nem tudják értelmezni (jó, nem mindenkire igaz, csak úgy kb. 60%-ukra), addig semmi plusz ismeretre nincs szükség.
Az alapokkal kell foglalkozni, azt kell tisztességesen lerakni, a többi majd jön magától.
Ha valakinek van valamilyen borulata,azon nem segít a hittan....
Márpedig,azok az emberek,akik megtették azokat a borzalmakat,nem csak "átlagemberek" voltak.
Na bumm! :)
Max nem leszünk puszi pajtások:DD
Azt hittem,hogy te valami mást is tanultál. Akkor nem maradtam le semmiről.
Viszont,mint már említettem lentebb,a hittanra járók és a fanatikusok közt ég és föld a különbség.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Jóga és meditáció
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Szerinted be kéne vezetni a magyar iskolákban is az egyenruhákat? Jó ötletnek tartanád az egyenruhát?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?