Gyors kalács (Kata-féle) recept
A Gyors kalács (Kata-féle) hozzávalói:0,5 kg liszt
2 tojássárgája
0,5 dl olaj
3 dl tej
5 dkg élesztő (tejben felfuttatva)
1,5 evőkanál cukor
mazsola
citromhéj
A Gyors kalács (Kata-féle) elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig. A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan kenjük be. A kalács tetejét szurkáljuk meg. A képen dióval és meggyel töltött beigliszerű kalácsot készítettem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. nov. 7. 08:04
A gyors kalács (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.