Foszlós kalács (Kata-féle) recept
A Foszlós kalács (Kata-féle) hozzávalói:1 kg liszt
20 dkg cukor
3 dl tej
4 dkg élesztő
2 dl tejföl
10 dkg Rama margarin
2 tojás
1 kk só
1 tojás a kenéshez
mazsola
sütőpapír a formába
A Foszlós kalács (Kata-féle) elkészítési módja:
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, majd 1 órát pihentetjük. Én 2 kalácsot szoktam ebből a mennyiségből készíteni, ezért 6 kis cipóba osztom a tésztát. Egyenként kisodrom őket, és hármasával megfonom. Püspökkenyér formát (szögleteset) kibélelek sütőpapírral, és beleteszem a kalácsot.Tojással lekenem, 15 perc pihentetés, majd újra lekenem, és mehet a sütőbe, 170 fokon 50 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. nov. 3. 21:11
A foszlós kalács (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.