Foszlós, kelt vaníliás csiga recept

60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
3,5 dl tej
só
6 dkg margarin
4 evőkanál cukor
Töltelék
10 dkg porcukor
15 dkg lágy margarin
Tetejére
2 dl tej
2 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
A Foszlós, kelt vaníliás csiga elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, langyos tejjel hólyagosra dagasztjuk. 1 órát langyos helyen kelesztjük. Kinyújtjuk, kb. 1 cm-es vastagságra, majd megkenjük a cukros margarinos krémmel és feltekerjük. 4 cm-es darabokra vágjuk. A darabokat felállítjuk, lazán tepsibe rakjuk. Még 15 percig kelni hagyjuk, majd sütőbe tesszük. A sütés vége felé, amikor már pirulni kezd, megöntözzük forró, cukros tejjel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. nov. 4. 21:15
A foszlós, kelt vaníliás csiga elkészítési módja és hozzávalói.