Gombaleves Juca módra recept



2 nagy gomba
1 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 kisebb hagyma
1 leveskocka
pirospaprika
só
bors
kakukkfű
víz
tejföl ízlés szerint
A Gombaleves Juca módra elkészítési módja:
A gombákat megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk, és annyi vízbe rakjuk fel főni, amennyi levest szeretnénk. A hagymát, a sárga-, és fehérrépát kockára vágjuk, és belerakjuk a levesbe főni. Teszünk bele leveskockát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, kakukkfűvel. Az egészet addig főzzük, amíg a gomba a kívánt főttséget el nem éri. Végül, ha szeretjük, tejföllel ízesíthetjük.
Ez egy gyors, ízletes leves. Kis adag, kb. 1-1,5 liter leves lesz belőle.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mrsa4, 2009. jún. 3. 07:23
A gombaleves juca módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.