Virslis párna lustiknak kifejlesztve recept


- vagy koktélvirsli, vagy sima, én a füstlit pl. 4 db-ba vágom, de fincsi sajtlival is.
- leveles tészta
- bacon szalonna (ha szeretitek)
- mustár vagy ketchup vagy pizzaszósz
A Virslis párna lustiknak kifejlesztve elkészítési módja:
A lustiknak előre legyártott leveles tésztát a kívánt vékonyságúra kinyújtom. A Tesco gazdaságos leveles tészta is nagyon jó minőségű, meg vagyok vele elégedve. Akkora téglalapokra vágom, hogy egy virslit kényelmesen be lehessen vele takarni. Megkenem mustárral, és belerakom a kis bacon-nel betakart virslit. A bacon nagyon jó ízt ad neki. A tészta maradék felével bebugyolálom. Először gondoltam, hogy tojással megkenem itt is, de ezt már elhagytam, mert nélküle is szépen összeragad a tészta, és nem nyílik ki. Sütőlapra felsorakoztatom őket, megkenem felvert tojással, és rászórom a reszelt sajtot. Sütőben hagyományos sütésen kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Lehet bele bármit rakni egyébként, pizzakrémet magában, darált kolbászt, lekvárt, tényleg bármit ízlés szerint. Édes tölteléknél a reszelt sajt nem kell, helyette a végén porcukor.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mrsa4, 2009. jún. 29. 07:59
A virslis párna lustiknak kifejlesztve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.