Gesztenyekrémes mini fánkok recept
A Gesztenyekrémes mini fánkok hozzávalói:1,5 dl víz
1,5 dl olaj
15 dkg liszt
4 tojás
pici só
25 dkg gesztenyemassza
6-8 dkg porcukor
1-2 ek.rum
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
A Gesztenyekrémes mini fánkok elkészítési módja:
A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, ekkor beleszórjuk a lisztet, és 1 percen át kis lángon kevergetjük. Levesszük a tűzről, várunk 2-3 percet, majd a tojásokat egyenként, alaposan belekeverjük. A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe dió nagyságú golyókat teszünk a masszából. 15-20 perc alatt keményre és barnára sütjük. Amikor elkészült, levágjuk a tetejüket és hagyjuk, hogy a gőz eltávozzon. Amíg a fánkok hűlnek, elkészítjük a krémet. A gesztenyepürét áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a rumot, jól elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Felét óvatosan belekeverjük a gesztenyekrémbe. A fánkokból szükség esetén eltávolítjuk a tésztadarabokat és megtöltjük a krémmel, majd a félretett tejszínhab következik. Végül rátesszük a levágott "kalapkákat".
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bf861243a6, 2009. márc. 8. 17:10
A gesztenyekrémes mini fánkok elkészítési módja és hozzávalói.