Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyekrémes mini fánkok recept

Gesztenyekrémes mini fánkok recept

A Gesztenyekrémes mini fánkok hozzávalói:
1,5 dl víz
1,5 dl olaj
15 dkg liszt
4 tojás
pici só

25 dkg gesztenyemassza
6-8 dkg porcukor
1-2 ek.rum
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló


A Gesztenyekrémes mini fánkok elkészítési módja:
A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, ekkor beleszórjuk a lisztet, és 1 percen át kis lángon kevergetjük. Levesszük a tűzről, várunk 2-3 percet, majd a tojásokat egyenként, alaposan belekeverjük. A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe dió nagyságú golyókat teszünk a masszából. 15-20 perc alatt keményre és barnára sütjük. Amikor elkészült, levágjuk a tetejüket és hagyjuk, hogy a gőz eltávozzon. Amíg a fánkok hűlnek, elkészítjük a krémet. A gesztenyepürét áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a rumot, jól elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Felét óvatosan belekeverjük a gesztenyekrémbe. A fánkokból szükség esetén eltávolítjuk a tésztadarabokat és megtöltjük a krémmel, majd a félretett tejszínhab következik. Végül rátesszük a levágott "kalapkákat".


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyekrémes mini fánkok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook