Diós Pillangó/ Limaratol recept
A Diós Pillangó/ Limaratol hozzávalói:2,7 dl tej
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
1 tojás sárgája
60 dkg liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
A Diós Pillangó/ Limaratol elkészítési módja:
Gépben kissé lágyabb kelttésztát dagasztattam, majd duplájára kelesztettem.(persze lehet kezzel is dagasztani) Ezután vékony téglalapra nyújtottam, megkentem nem túl vastagon, sárgabaracklekvárral, megszórtam 20 dkg daráltdió, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és egy marék mazsola keverékével. Feltekertem mint a bejglit, trapézokra vágtam, középen lenyomtam egy vékonyabb fakanál nyelével. tepsin megint kelesztettem fél órát, ezután lekentem a tojásfehérjével, megszórtam díszítőcukorral és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem.
Igy kell vagni: / \ / \ / \ / \ / \
Isteni,rengetegszer sutottem,mindenkinek nagyon izlik!
Kep rola:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=1af643b7eb717c2de1096b71decf89c81af643b7eb717c2de1096b71decf89c8&kid=4545&aid=147552
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: feher tulipan, 2009. márc. 8. 15:02
A diós pillangó/ limaratol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.