Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Fokhagymás, kapros uborka recept

Fokhagymás, kapros uborka recept

A Fokhagymás, kapros uborka hozzávalói:
3 kg apró befőzőuborka,
6 nagy hagymaszelet,
6 kaporág,
6 kis piros chili,
6 hámozott fokhagymagerezd,
1 liter fehérborecet, vagy almaecet,
2 l víz,
10 dkg só.


A Fokhagymás, kapros uborka elkészítési módja:
Az uborkákat megmosom, megtisztítom és elosztom literes befőzőüvegekbe. Mindegyik üvegbe egy hagymaszeletet, egy ág kaprot, egy chilit és egy gerezd fokhagymát teszek. A vizet a sóval és az ecettel felfőzöm, a forró levet az uborkára öntöm és azonnal lezárom. Kiváló hidegbüfés köret.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A fokhagymás, kapros uborka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook