Fokhagymás, kapros uborka recept
A Fokhagymás, kapros uborka hozzávalói:3 kg apró befőzőuborka,
6 nagy hagymaszelet,
6 kaporág,
6 kis piros chili,
6 hámozott fokhagymagerezd,
1 liter fehérborecet, vagy almaecet,
2 l víz,
10 dkg só.
A Fokhagymás, kapros uborka elkészítési módja:
Az uborkákat megmosom, megtisztítom és elosztom literes befőzőüvegekbe. Mindegyik üvegbe egy hagymaszeletet, egy ág kaprot, egy chilit és egy gerezd fokhagymát teszek. A vizet a sóval és az ecettel felfőzöm, a forró levet az uborkára öntöm és azonnal lezárom. Kiváló hidegbüfés köret.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. szept. 20. 21:20
A fokhagymás, kapros uborka elkészítési módja és hozzávalói.