Krumplifánk recept
A Krumplifánk hozzávalói:3 db burgonya,
12 dkg liszt,
2 db tojás,
20 dkg reszelt parmezán,
2 szál újhagyma ,
5 dkg vaj,
só,
szerecsendió,
bő olaj a sütéshez.
A Krumplifánk elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük. 2 dl vizet felforralunk, beletesszük a vajat, a lisztet és kis lángon simára keverjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a burgonyát, belekeverjük a sajtot, az apróra vágott zöldhagymát és megfűszerezzük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és evőkanállal beleszaggatjuk a burgonyás masszát. Pirosra sütjük.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. szept. 17. 20:53
A krumplifánk elkészítési módja és hozzávalói.