Paradicsomos ragu recept
A Paradicsomos ragu hozzávalói:50 dkg friss paradicsom vagy hámozott konzerv paradicsom
10 dkg húsos szalonna
kb. 2 kanál olaj
1 vöröshagyma
1-2 duci fokhagymagerezd
só, bors, morzsolt bazsalikom
A Paradicsomos ragu elkészítési módja:
A paradicsomot leforrázom, majd lehúzom a héját, fölaprítom. Ha konzervet használok, az már meg van hámozva, csak fölaprítom. A szalonnát kockákra vágom, olajon zsírjára pirítom, és szűrőkanállal kiszedem. A visszamaradt zsiradékon megdinsztelem a hagymát, a végén belenyomom a fokhagymát is, majd hozzáadom a paradicsomot és egy kis morzsolt bazsalikomot. Sűrűsödésig főzöm, végül sózom, borsozom és hozzáadom a szalonnapörcöt. Kifőzött tésztára szoktam tenni ezt a ragut.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. febr. 23. 19:06
A paradicsomos ragu elkészítési módja és hozzávalói.