Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Paradicsomos ragu recept

Paradicsomos ragu recept

A Paradicsomos ragu hozzávalói:
50 dkg friss paradicsom vagy hámozott konzerv paradicsom
10 dkg húsos szalonna
kb. 2 kanál olaj
1 vöröshagyma
1-2 duci fokhagymagerezd
só, bors, morzsolt bazsalikom


A Paradicsomos ragu elkészítési módja:
A paradicsomot leforrázom, majd lehúzom a héját, fölaprítom. Ha konzervet használok, az már meg van hámozva, csak fölaprítom. A szalonnát kockákra vágom, olajon zsírjára pirítom, és szűrőkanállal kiszedem. A visszamaradt zsiradékon megdinsztelem a hagymát, a végén belenyomom a fokhagymát is, majd hozzáadom a paradicsomot és egy kis morzsolt bazsalikomot. Sűrűsödésig főzöm, végül sózom, borsozom és hozzáadom a szalonnapörcöt. Kifőzött tésztára szoktam tenni ezt a ragut.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A paradicsomos ragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook