Tojás krokett recept
A Tojás krokett hozzávalói:keményre főtt tojás
besamel (vaj+liszt+tej)
só
őrölt bors
petrezselyemzöld
zsemlemorzsa + nyers tojás a bundázáshoz
zsiradék a sütéshez
A Tojás krokett elkészítési módja:
Személyenként 1 db tojást megfőzök, lehűtöm és megpucolom, apró kockákra vágom. Míg fő a tojás, besamelt készítek 2 dkg vajból, 2 dkg lisztből, 2 dl tejből. Sózom, megborsozom, beleteszem a felaprított tojást és a szintén apróra vágott petrezselymet. Hagyom, hogy jól kihűljön. Vagy kézzel, vagy kanál segítségével kroketteket formázok (hosszúkás rudacskákat) és előbb zsemlemorzsába, majd megsózott felvert tojásba, majd ismét morzsába forgatom. Forró zsiradékban megsütöm.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. febr. 20. 09:14
A tojás krokett elkészítési módja és hozzávalói.