Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kaporszósz parasztosan recept

Kaporszósz parasztosan recept

Elkészítési idő 35 perc

A Kaporszósz parasztosan hozzávalói:
kb
8-10 csokor kapor
1 közepes fej vöröshagyma
4 dl főzőtejszín
2 kiskanál liszt,2 gerezd fokhgyma zúzva
Szükség szerint: vaj (vagy sertészsír)
tej
só.


A Kaporszósz parasztosan elkészítési módja:
A kaprot megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra összevágjuk. A vöröshagymát apróra összevágjuk, és kevés vajon megdinszteljük és megsózzuk. A szószhoz olaj nem használható. Beletesszük a kaprot, de 2 evőkanálnyit félreteszünk, ami a végén kerül bele. Fedő alatt kb. 15 percig dinszteljük takaréklángon. Ezután két púpozott kiskanál lisztet csomómentesre keverünk a főzőtejszínben,beletesszük a zúzott fokhagymát és a kaporhoz öntjük. Ha nagyon besűrűsödik, tejjel hígítható. Az a jó, ha nem túl sűrű, de nem is híg. Ízlés szerint lehet tenni hozzá egy kevés sót is. Ha rottyant egyet, levesszük a tűzről, és beletesszük a félretett két evőkanálnyi kaprot. A szósznak mennyei íze lesz. Illik sült, vagy rántott húsokhoz, de köretekhez is.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A kaporszósz parasztosan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook