Kaporszósz parasztosan recept
35 perc
A Kaporszósz parasztosan hozzávalói:
kb
8-10 csokor kapor
1 közepes fej vöröshagyma
4 dl főzőtejszín
2 kiskanál liszt,2 gerezd fokhgyma zúzva
Szükség szerint: vaj (vagy sertészsír)
tej
só.
A Kaporszósz parasztosan elkészítési módja:
A kaprot megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra összevágjuk. A vöröshagymát apróra összevágjuk, és kevés vajon megdinszteljük és megsózzuk. A szószhoz olaj nem használható. Beletesszük a kaprot, de 2 evőkanálnyit félreteszünk, ami a végén kerül bele. Fedő alatt kb. 15 percig dinszteljük takaréklángon. Ezután két púpozott kiskanál lisztet csomómentesre keverünk a főzőtejszínben,beletesszük a zúzott fokhagymát és a kaporhoz öntjük. Ha nagyon besűrűsödik, tejjel hígítható. Az a jó, ha nem túl sűrű, de nem is híg. Ízlés szerint lehet tenni hozzá egy kevés sót is. Ha rottyant egyet, levesszük a tűzről, és beletesszük a félretett két evőkanálnyi kaprot. A szósznak mennyei íze lesz. Illik sült, vagy rántott húsokhoz, de köretekhez is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. febr. 21. 05:35
A kaporszósz parasztosan elkészítési módja és hozzávalói.