Savanyú bab csülökkel recept
120 perc
A Savanyú bab csülökkel hozzávalói:
30 dkg májbab
60 dkg füstölt csülök
2 fej vöröshagyma
1-2 evőkanál mangalicazsír (vagy más zsiradék)
liszt
2 db babérlevél 1 evőkanál pirospaprika
Ízlés szerint ecet
só és őrölt fekete bors A tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld.
A Savanyú bab csülökkel elkészítési módja:
A feldarabolt csülköt és a babot külön-külön éjszakára beáztatják, levüket a végén leöntjük. A csülköt kb 2 liter vízben feltesszük a babbal együtt főni. Levébe kevés sót és babérlevelet teszünk. Aki szereti az borssal is meghinti. Közben a két fej apró kockára vágott vöröshagymával paprikás rántást készítünk, és ezzel berántjuk a levest, majd ízlés szerint ecetezzük és forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. febr. 17. 05:00
A savanyú bab csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.