Töltött lasagnetészta recept
50 perc
A Töltött lasagnetészta hozzávalói:
6-8lap lasagnetészta
30dkg gépsonka
30dkg főtt és apróra vágott kelbimbó
1evőkanál liszt
1dl tej
1fej vöröshagyma
1konzerv hámozott paradicsom
só
bors
Oregano
2dltejszin
20dkg reszelt sajt
20dkg szalonna
A Töltött lasagnetészta elkészítési módja:
A tésztát sós vízbe megfőzzük,de nem túl puhára,majd kivesszük a vízből úgy,hogy ne szakadjon ki.A sonkát felkockázzuk és olajon meg dinszteljük a kelbimbókkal együtt.Rászórjuk a lisztet és ráöntjük a tejet.Amikor besűrűsödött akkor le vesszük és hűlni hagyjuk.Megtöltjük vele a tésztát és .feltekerjük. Egy jénaiba sorba le rakjuk.A szalonnát felkockázzuk olajon meg pirítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott hagymát ezeket tovább dinszteljük majd ráöntjük a hámozott paradicsomot.A fűszerekkel be ízesítjük rá öntjük a tejszintet ,még egy kicsit főzzük és a tésztára öntjük.A tetejére sajtot reszelünk és 20-25percig készre sütjük.
A paradicsom helyett a sűrített paradicsom is megfelel.Jó étvágyat!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bertokandrea01, 2010. febr. 17. 08:01
A töltött lasagnetészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.