Káposztabundás hús recept


8szelet sertéskaraj
2vőkanál mustár
2 evőkanál zsír
80dkg savanyú káposzta
1kg burgonya
3dl tejföl
3tojás
só
bors
őrölt kömény
a tálaláshoz:2dl tejföl
pirospaprika
A Káposztabundás hús elkészítési módja:
A hússzeleteket mustárral megkenjük, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán megpirítjuk. Egy kizsírozott tepsibe fektetjük a hússzeleteket.A visszamaradó zsíron megpároljuk a káposztát.A burgonyát megtisztítjuk,durvára reszeljük, majd a tejföllel és a tojásokkal a káposztához adjuk.Sózzuk,borsozzuk,fűszerezzük,majd jól összekeverjük.A masszával jól beborítjuk a hússzeleteket.Alufóliával letakarjuk és 1órát sütjük.Ekkor a fóliát levesszük és még 30percig pirítjuk. Tejföllel meglocsolva pirospaprikával megszórva tálaljuk.
A káposztát egy kicsit vágjuk össze, hogy ne legyen olyan hosszú.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bertokandrea01, 2010. febr. 6. 16:58
A káposztabundás hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.