Olasz tésztasaláta recept


50 dkg orsótészta
2 db paradicsom
1 negyed fej káposzta
1 fej hagyma
1 fél kígyóuborka
1db piros húsú paprika
2 db főtt tojás
1 nagy doboz majonéz
2 evőkanál mustár
2 evőkanál csemege uborkának a leve
só
bors
Az Olasz tésztasaláta elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzzük.Amíg hűl a zöldség féléket apró kockára vágjuk a káposztát pedig vékony csíkokra gyaluljuk.Egy nagy tálba tesszük és enyhén sózzuk borsozzuk.Beleöntjük a majonézt a mustárt belekockázzuk a főtt tojást és meg locsoljuk az uborka levével.A kihűlt tésztához adjuk a zöldséges masszát és hűtőbe tesszük.Másnap hidegen tálaljuk.Húsok mellé köretként is kínálhatjuk.
Tehetünk bele apróra vágott száraz szalámit is vagy valami sonka félét.Ha sűrűnek találjuk a masszát tehetünk bele egy pohár tejfölt is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: bertokandrea01, 2010. máj. 31. 14:36
Az olasz tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.