Fogyjunk kalóriaszámolással. (beszélgetés)
Szia!
A férjem és én sikeresen fogytunk ezzel a módszerrel + rendszeres mozgás.(heti 3-4 x 1-1 óra ) Ő 20 kg-ot adott le, én 12-őt. Kb. 2 hónap volt. Ő többet mozgott, én meg heti fél-egy kilónál nem akartam drasztikusabbat.
Mi az alábbi technikát alkalmaztuk: internetes oldalon korra, nemre, életmódra kikerestük a kalóriaigényt ( [link] valamint az elképzelt heti fogyás esetén a kalória- és tápanyag szükségletet. 1400-1500 kalóriákat ettünk.
ezután a [link] oldalon regisztráltam/tunk, és a kijött adatokkal megterveztem az étrendet, napi 5-6 étkezésre beosztva, és a főzésnél is folymatosan rögzítve az összetevőket, így pontosan kijött minden étel kalória- és tápanyagtartalma. És grammra mérlegelve minden ételt ettünk, édességet is, tésztát is, kenyeret is, csak igen keveset. :) A nyers zöldséget, gyümölcsöt, nem vettük olyan szigorúan, hogy pl. 1 vagy 2 paradicsom, de a kenyeret, főtt ételt, édes kekszeket stb igen.
néhány tipikus kaja: levesek, körözött, padlizsán- és más zöldségkrémek, sovány sonka,tojás,abonett, müzli, illetve van mégegy ilyen abonett szerű ropogós termék, ami finomabb, valami zabból készült cucc, light és natúr joghurtok, édes és sós kekszek, főzelékek...
ennyi jut most hirtelen eszembe.
tanultunk is belőle sokat a kajákról.
Sok sikert.
Nagyon egyszerű: egyél kevesebbet, mint eddig, mert amennyit eddig ettél, attól hájas lettél.
És mozogj, heti 4-szer, legalább egy órát. Nem agyműtét.
Az Oto Chili kockahasgép számolja, de elkeserítően lassan. :)
Az a gyanúm hogy könnyebb minuszba menni ételek elhagyásával mindt mozgással. :)
Fogyjunk kalóriaszámolással. (2014-09-04 14:49)
Fogyás kalóriaszámolással (2013-11-06 13:34)
Nem hiszem,hogy sokan lesztek,mert szinte 3naponta nyílnak fogyis fórumok.És,ritka amelyik sokáig él.
Ez egy jó kis fórum,csatlakozz,szívesen látják az új "versenyzőket"is!
...teljes életmód változtatás és nem kell a kalóriákat számolnod.
Mert mi van ha lefogysz? utána már nem számolod?
hirtelen ennyi:
Fogyott már úgy valaki, hogy mindent evett, de betartotta a kalóriaszámlálást? (Egyéb diétás témák) 99 hozzászólás
Kalóriaszámlálás vs. Update diéta (Más diéták) 68 hozzászólás
Kalóriaszámlálás- fogyás, tippek, bevált taktikák... (Más diéták) 53 hozzászólás
Diéta kalóriaszámlálással (Egyéb diétás témák) 19 hozzászólás
Minden ami a kalóriaszámlálással kapcsolatos!!! (Más diéták) 14 hozzászólás
Kalóriaszámlálás (Egyéb diétás témák) 11 hozzászólás
Fogyitársakat keresek, akik kalóriaszámlálással küzdenek a kilók ellen (Más diéták) 9 hozzászólás
Kalóriaszámlálás - étrendek, ételek és tanácsok (Diétás receptek) 8 hozzászólás
Kalóriaszámlálás? (Egyéb diétás témák)
További ajánlott fórumok:
- Fogyás kalóriaszámolással
- Fogyott már úgy valaki, hogy mindent evett, de betartotta a kalóriaszámlálást?
- Mi értelme a kalóriaszámolásnak?
- Ki tud kalóriaszegény vega változatos vacsorát fogyókurázóknak?
- Aki kalóriaszámolással fogyózik, az számolja a napi ch. mennyiséget is?
- Ötletek és receptek kalóriaszegény ételekre