Aki kalóriaszámolással fogyózik, az számolja a napi ch. mennyiséget is? (tudásbázis)
ch-szenhidrat.
Szamolas:
1. a kaja hozzavaloit szarazon kell lemerni
2. kiszamolod az etel osszkaloriatartalmat, aztan osztod az adagok szamaval
3. valaminek a kaloriaerteket egyszeru harmasszaballyal kell kiszamolni...:)
4. probald a ch-t is szamolni es 150-160 ch ne haladd meg, 120nel ne egyel kevesebbet.
5. kacalra az 1200-1300 tartomany javaslom, de ez egyeni velemeny. Ha tul keveset eszel lelassul az anyagcsere
6. sport, nagyon fontos. Ha nagyon ellene vagy, akkor vezess be napi 30-45 perces setakat es novelt az intenzitast idovel
ha barmilyen kerdesed van csak irj.
Sziasztok!
Remélem még azért valakik látogatják ezt a fórumot és tudnak segíteni!
Szeretném elkezdeni ezt a kalóriás dolgot van is egy táblázatom de nem tudom hogy számoljam meg ilyenek ja és mi azaz a ch? valaki ha tud segítsen én körülbelül olyan 1000 kalóriát akarok bejuttatni a szervezetembe ! Nagyon köszönöm előre is a segítséget. Sziasztok
Haho!
Elkezdtem szamolni a kaloriakat es a cht is a heten. Szeretnem hozzutavon tartani. Tartja meg valaki, vagy feladtatok??
Sziasztok
Én is kalóriaszámolok, de még csak pár napja.
Szerintetek paradicsomlére, házi cukor mentes mennyit számoljak mind kalória, mind pedig a ch érdekelne.
A másik kérdésem, hogy a szendvicsekre rakott vajat/margarint, vagy a virslihez megevett mustárt, hogy számoljam ki, azt nem tudom kidekázni olyan kevés.
Sziasztok én számolom a kcal és ch-t is, kb. 5 hónapja és elmondhatom,hogy hatásos.
Amig csak a kcal számoltam, nem igazán fogytam....utána a ch számolásnál rájöttem, hogy nagyon sokat vittem be belöle a szervezetemnek, hiába volt a kcal értéke jó!
Sziazstok!
Én 1100-1400 kcalt eszem naponta és max 150 d ch-t és minden héten lemegy az 1 kg, ráadásul úgy, hoyg jól is érzem magam:)!
Nőknél így számoljuk:
10-18 év: 12, 2 x ideális testtömeg + 746 kcal
18-30 év: 14, 7 x ideális testtömeg + 496 kcal
30-60 év: 8, 7 x ideális testtömeg + 829 kcal
60 év felett: 10, 5 x ideális testtömeg + 596 kcal
Az ideális testtömeget pedig így számoljuk:
(Testmagasság - 100)* 0, 85
Remélem segítettem:)
Ezt én is úgy kaptam egy fórumtársamtól:)
A sertést (sovány) 144 kcal/10 dkg-mal számolják. Ehhez jön még a panír, azt meg le kell mérni h mennyi a liszt stb.
Vannak kalóriaszámláló oldalak (kcal.hu, vagy itt a hoxán a tápanyagtábla), ott pontosan meg tudod nézni ezeket a dolgokat.
Sziasztok!
A tepsiben, olaj nélkül "rántott" rántott hús kb. mennyi kalória?
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni? Nem vagyok jártas még ebben a kalória- meg ch számolós diétában.Azt sem tudom tulajdonképpen, hogy nekem mennyi lenne az a kalória naponta, ami mellett fogyhatnék. 64-65 kiló vagyok, 58-ra jó lenne lemenni, de 55 kilósan voltam igazán jó formámban, igaz, az még terhesség előtt volt...
köszönöm:)
Még annyit azért kérdeznék, hogy ch. számolással hatékonyabb-e a diéta? (gondolom igen):D
További ajánlott fórumok:
- Horoszkóp minden mennyiségben
- Fogyás kalóriaszámolással
- Fogyott már úgy valaki, hogy mindent evett, de betartotta a kalóriaszámlálást?
- Ki milyen mosóport és öblítőt használ? A mennyiségek is érdekelnek.
- Mi a különbség a zsírégető és az erősítő gyakorlatok minősége és mennyisége között?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?