Fogyás kalóriaszámolással (beszélgetés)
Szia!
Én szűk két hónapja kezdtem. Nálam rögtön beindult a fogyás, az első négy hét alatt öt kiló lement. Most nem nagyon tudok mozogni a munka miatt, stresszelek, stb., így most csak dekánként megy le, de most is megy lefelé. 1300-1400 kalóriát eszem egy nap.
1400-1500 kalória alatt ne egyetek! :( hosszú távon nagyon el lehet rontani az anyagcserét ezzel...
Én 14-15 évesen napi kb 500 (!) kalóriát ettem meg, fél órát futottam, nyilván le is fogyta, de rettentő egészségtelenül! Legszivesebben megpofoznám az akkori önmagamat :D
De kb másfél éve elkezdtem folyamatosan növelni az adagot, és a futást felváltotta a súlyzós edzés, és lehet, hogy msot 60kg vagyok a 165 centimhez,de egyáltalán nem tűnök kövérebbnek, sőt, formásabb vagyok :) és mostanában annyit eszem! persze egészségesen. Igaz, egy ideje nem számolom, csupán lustaságból, de az biztos, hogy megvan az 1400 kcal. Ja, és előttevolt, hogy 10 napig nem ment a hasam.. most meg minden rendben. :)
LÁttam, hogy jópáran1000 kcal körül diétáztok, igaz az fényévekkel jobb, mint az 500, de az is olyan kevés.. ne rontsátok el az anyagcseréteket, inkább türelmesnek kell lenni,emellett mozogni, és meglesz mindennek az eredménye. :)
Sziasztok!
Én 4 napja kezdtem a kalóriaszámlálást,és 12 kg -ól szeretnék megszabadulni. :)
Sziasztok , Én még új vagyok egy év alatt jött rám 10-15 kg .szeretnék valahogyan megszabadulni tőle
.Sajnos ülő munkám van és napi 3 órát utazok
ja és már nem vagyok éppen zsenge korú.
Ez a másik klub, ahol beszélgetni szoktam:
Melyik a másik?
Amúgy sziasztok, én is a kalóriaszámolóst szeretném csinálni, de egyenlőre még nehezen veszem rá magam, mindig elcsúszok valahol.
Ha érdekel kukkants be a naplómban, ott részletesebben látod a napi kalóriákat.
Köszi a dícséretet! :-)
A naplómban naponta le van írva, de nem kezdettől.
Kezdetben csak 1000 körül volt, mert azt is nehéz volt megennem (korábban max. 800-900 volt naponta - tavaly januárban kezdtem el lefogyni). Majd emeltem 1100-1200ra, mert min. 1200 kell a normális működéshez.
Ez az alap és erre jön a mozgással a többlet kalória bevitel.
30p ellipszis tréner, 30p súlyzózás és torna.
Én július elején kezdtem használni, akkor 79kg voltam.
Karácsony előtt 60kg voltam.
Én 64-ről 61-re tavaly szeptember-októberben, majd abbahagytam, de figyeltem, és tartottam a súlyom egész most szeptemberig. Megint elkezdtem számolni, másfél hónap alatt lement 59-re, aztán jött a katt a cigivel és most kezdek mindent elölről...
Szerintem nagyon jó... Főleg, ha mozogsz is valamit
További ajánlott fórumok:
- Fogyott már úgy valaki, hogy mindent evett, de betartotta a kalóriaszámlálást?
- Mi értelme a kalóriaszámolásnak?
- Ki tud kalóriaszegény vega változatos vacsorát fogyókurázóknak?
- Aki kalóriaszámolással fogyózik, az számolja a napi ch. mennyiséget is?
- Ötletek és receptek kalóriaszegény ételekre
- Kinek milyen tapasztalata van a kalóriaszámlálós diétával?