Ötletek és receptek kalóriaszegény ételekre (beszélgetés)
Legújabb mai krációm:
Ánizsos piskóta
Hozzávalók:
6 tojás
1,5 cs. sütőpor
2 dl víz
3 ek. 20 %-os ecet
12 ek. étolaj
12 ek. zabpehelyliszt
12 ek teljeskiörlésű búzaliszt
édesítő ízlés szerint
1,5-2 evőkanál őrölt ánizs
A tojásokat szétválasztom,fehérjét kemény habbá verem,félreteszem.
A sárgáját kikeverem habosra az édesítővel,utána belekeverem a többi hozzávalót,legvégén óvatosan a tojáshabot.
Olajozott,lisztezet gáztepsiben 25-30 percig sütöm.
/20 perc 200 fokon,a többi időt pedig 180 fokon/
Ánizs helyett lehet kakaóval is,és tortaalapnak is jó.
Majd csak észreveszik ezt a fórumot is,és jönnek a jobbnál jobb receptek remélhetőleg.
Egyébként nagyon szeretek kreálni,sok receptet át is alakítok a magam elképzelése szerint,főleg,ha nem logikus a receptben szereplő leírás.
Pedig kár, hogy nem, hiszen élvezettel kell élni, még ha jó formát akarunk is. Én nem leszek kecske, aki csak zöldet eszik, de vigyázok az alakomra! :-)
Végülis feltaláltad a joghurtos szódabikarbónás prószát :-DDDD
Olyan finom lett,hogy holnap újra süthetek :))))
Azt kifelejtettem az előbb,hogy tettem 2 mokkáskanálnyi szódabikarbónát is bele.Ettől kicsit lazább lett.
Úgy látszik,csak mi akarunk jó kajákkal fogyni,mert senki más nem jelentkezik ötletekkel.
Ma megsütöttem a prószát,nagyon finom,bár én kissé módosítottam.
Csak kispoharas joghurtom volt itthon,abból használtam 4 pohárral,és hozzáöntöttem még egy joghurtospohár tejet is. /1,5 dl-es joghurt volt/
Ehhez tettem 12 dkg zabpelyhet,10 dkg zabpehelylisztet,2 tojást,édesítőt és fahéjat kb. 3 teáskanállal.
Olajozott,lisztezett tepsibe öntöttem és cukormentes szilvalekvárral megszórtam.
Köszönöm a receptet.
Most szereztem, húsvétra kipróbálom:
-5 pohár gyümölcs, vagy natur joghurt ( a kicsi)
-1 tasak étkezési zselatin
-1 tasak habpótló por
-édesítés ízlés szerint
-tetszés szerint gyümölcs (lehet befőtt is)
A joghurtokat az édesítővel felmelegíted, belekavarod az étkezési zselatint. Amikor langyosra hűtöd, akkor beleteszed a felvert habot (a tasakra rá van írva, hogy kell elkészíteni), a felkockázott gyümölcsöt, formába öntöd, hűtőbe teszed. Pár óra alatt megdermed.
Semmi különös,csupán ennyi:
A szilvát megmossuk, magját kiszedjük, majd folytonos keverés mellett megfőzzük. Amikor már elég sűrű, üvegekbe merjük,száraz dunsztba tesszük, másnapig állni hagyjuk.
Én szoktam bele ízlés szerint őrölt fahéjat keverni,és a tetejére kevés nátriumbenzoátot teszek.
Mit tílt ez a diéta,pontosabban mit nem ehetsz?
Tudom,egy bizonyos gyógyszerről van szó,csak jó lenne tudni bővebben a problémádról.
Ezt nem ismertem,ki fogom próbálni,jól hangzik.
Van is hozzá cukormentes házi szilvapürém :)
Ez viszont saját kreáció:
Kalóriaszegény fasírozott
Hozzávalók:
50 dkg sovány darált hús
2 db tojás
8 evőkanál zabpehely
8-10 evőkanál búzakorpa
só
bors
fokhagyma ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
kevés étolaj
Elkészítés:
A zabpelyhet egy tálban annyi forrásban lévő vízzel leöntöm,hogy majdnem ellepje.Hagyom egy ideig,hogy beigya a zabpehely a vizet,és közben ki is hűljön langyosra.
A húst egy tálba teszem,beleteszem a kihűlt zabpelyhet,a tojást,fűszereket.
Jó erősen összegyúrom.
Egy sütőedényt vékonyan kiolajozok.
A húsos masszából gombócokat formálok,és zsemlemorzsa helyett búzakorpában forgatom meg.
A kiolajozott tepsibe teszem a húspogácsákat,tetejét is kissé befújom olajjal,és előmelegített sütőben 30-40 percig sütöm 180-200 fokon.
Érdemes kipróbálni,szerintem nagyon finom melegen és hidegen is.
Én tegnap ezt a sütit készítettem,a receptet itt találtam az egyik fórumon,nem tőlem származik:
Almás zabpelyhes süti
Hozzávalók:
1/2 kg zabpehely
10 dkg ligh margarin
reszelt citromhéj
1 tk. vanília őrlemény
(A tészta puhaságát zabpehely vagy tönkölybúzadara hozzáadásával szabályozhatjuk. )
1 kg reszelt alma
édesítőszer
fahéj
Elkészítés:
A zabpelyhet és margarint jól összedolgozzuk. Ízesítjük reszelt citrom héjával, 1 tk. vanília őrleménnyel. (A tészta puhaságát zabpehely vagy tönkölybúzadara hozzáadásával szabályozhatjuk. ) Jól összekeverjük az 1 kg reszelt almával, édesítőszerrel, fahéjjal. Kiolajozott magas oldalú tepsibe nyomkodjuk a masszát, tetejét almaszeletekkel fedjük le. Kb. 20 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarnára sül. Esetleg szórhatunk a tetejére ízlés szerint fahéjas-édesítős keveréket.
Nagyon finom,hamar készen van.
Egy nagy gáztepsire elég az adag,bár én tisztán mért 1 kg almát használtam hozzá.
2000 kalóriát tartalmaz az egész tepsi süti,darabonként pedig attól függ,mekkorára vágod.
Az ALUDTTEJES PRÓSZA kiváló fehérjeforrás, mégis kényeztet. Micsoda reklámszöveg lenne ez :-)))
Hozzávalók:
2 nagy kefír
2 tojás
xilit
5 ek zabpehelyliszt
5 ek zabpehely
light margarin
A hozzávalókat összekeverem, sütőpapíros, margarinnal megkent tepsibe öntöm, meglocsolom barack- vagy szilvalekvárral, dobok bele egy felszelt almát. 180 C-os sütőben pirosra sütöm. Ennyi :-))))
Én cukormentes, házi szilvapürét használtam, jó az emésztésnek, és finom.
Sokan vagyunk,akik a kilóikkal küzdenek,de azért szeretünk finomakat enni.
Próbáljunk segíteni egymásnak jó ötletekkel és receptekkel.
További ajánlott fórumok:
- Fogyás kalóriaszámolással
- Fogyott már úgy valaki, hogy mindent evett, de betartotta a kalóriaszámlálást?
- Hot pan receptek, ötletek, tapasztalatok
- Mi értelme a kalóriaszámolásnak?
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Ki tud kalóriaszegény vega változatos vacsorát fogyókurázóknak?