Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ki tud kalóriaszegény vega változatos vacsorát fogyókurázóknak? fórum

Ki tud kalóriaszegény vega változatos vacsorát fogyókurázóknak? (tudásbázis)


1 2
2008. okt. 27. 12:57
a harc csak poén volt:D
34. Ndia (válaszként erre: 33. - 3a35a2b906)
2008. okt. 27. 12:55
Dehogy harcolunk, nem azért vagyunk itt. Szép napot !
2008. okt. 27. 12:51
asszem nem gond hogy most is sikerűlt elírnom dolgokat. ez már a szűk idő és a nagy kéz átka:D
2008. okt. 27. 12:50
jah hát bár betű kimaradt:D angol kalvis csodalaptopok átka:D talán az utsó elötti mondat latlánosítottam azaz általánosítottam szavacska következtethető ki a legnehezebben:D
2008. okt. 27. 12:48
Ndia legelőször azt írtad hülyeséget ítam ugyan annyi kalória. Most hogy kiderűlt nekem volt igazam megint megtámadsz egy következő dologgal:D Nem "mi a célod" volt a fúrum kérdése hanem a kalóriaszegény zaba. Feltételezem aki 12 órát melózik eszik közben is. Részemről reggeli van egy kiadós, ebédelek, uzsonnázom, 6 fele vacsizom és utána ha zabás vagyok akkor ilyeneket tömük magamba. Ráadás a legtöbb ember baja a mennyiséggel van. Ha este sokat akarsz még enni és nem bírod ki, ezt eheted lefekvés elött is, illetve csinálhatsz négyszeres adagot is ha gyomrod elír 1-2kg-ot egyszerre:D Kalóriaszegény kaja volt a téma nem az elötte hogyan osztottam fel a napom mit ettem mennyit és mit lehet még. latlánosítottam én is. Harcolunk tovább?:D
30. Ndia (válaszként erre: 28. - 3a35a2b906)
2008. okt. 27. 12:25
Aztán van egy tonhalsalátám, még ha valakit érdekel : főtt rízs, hagyma, paprika, zöldsaláta,retek, és bármilyen zöldséget összekeversz, + egy tonhalkonzerv, vagy kagyló, vagy akármi, attól függ milyen vega vagy, és eszel e halat ? Jó étvágyat!
29. Ndia (válaszként erre: 28. - 3a35a2b906)
2008. okt. 27. 12:22
Szia ! arról volt szó, hogy kalóriaSZEGÉNY legyen a kaja, és nem arról, hogy 0 kalória. Ha valaki 8-12 óra munka után megeszi azt vacsorára amit te itt leírtál, másnap nem fog tudni felkelni az ágyából.És egy hét alatt 5 kg ot lefogy. De ha ez a cél, akkor viszont én kérek elnézést és neked van igazad .:)
2008. okt. 27. 05:06
kakaoban 100g-ben 210kalória amiből 10g zsír és ennek a töredékét hazsnálod ízesítésre. kb 10grammot. azaz számolj 20kalóriával. Joghurtban 1,4 százalékosban átlag kispoharas 150grammosban 67 kalória. Mozarellában 100g-ben 20g zsír és olyan 230kalória fele na meg 100g-s kiszerelés létezik és azt be is tolod, olajbogyó 100g 600kalória fele. Szóval én sem vitatkozni szeretnék, de kivűlről fújom miben mi mennyi és asszem amit én írtam lényegesen kevesebb:D Alma meg elvileg 32kalória lenne ha nem menne ez az emésztésével több mint amennyit maga az étel tartalmaz, de úgymond negatív kalória..
27. Ndia (válaszként erre: 26. - 3a35a2b906)
2008. okt. 25. 21:09
Kakaóban, és joghurtban kb annyi kalória van, mint az én salátámban. de nem vitatkozni jöttem ide :)
2008. okt. 25. 10:23

Ndia ez hol volt kalóriaszegény?:D

egyetek sült almát. trancsírozzátok szét, édesítő, kakao,joghurt bele. Kb nulla kalória.

25. Ndia
2008. okt. 21. 09:36
Mozzarella -golyó+ paradicsom +olajbogyó. Akármilyen öntettel. Én rokfortossal szoktam.Jó étvágyat !
24. komolyka (válaszként erre: 23. - 1a50c86bb0)
2007. jún. 21. 14:52

Lehet, félreérthetően írtam az előbb:

nem "én sem", hanem "én meg" az édességet szeretném nem szeretni.

:-)

23. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 22. - Komolyka)
2007. jún. 21. 14:29
Edesseg? Azt nem mondtam, hogy azt nem szeretem! Sajnos szeretem, pedig az sokkal rosszabb, mint a huseves.
22. komolyka (válaszként erre: 16. - 1a50c86bb0)
2007. jún. 21. 14:12

Oké, köszi a választ!

Ha nem szereted, akkor bizonyára könnyen lemondasz a húsról.

Bárcsak ne szeretném én sem az édességeket! :-)

21. NOA
2007. jún. 21. 14:11

Rakott zöldség olasz módra.


HOZZÁVALÓK:


50 dkg burgonya

50 dkg sárgarépa

fél fej zeller

2 csirkemell (sült)

1 fej vöröshagyma

8 dkg vaj

3 dkg liszt

5 dl tej

10 dkg reszelt sajt

őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS


Forrásban lévő vízbe tesszük a megtisztított és csíkokra vágott zöldségeket, 5 percig főzzük, majd félretesszük. A felaprított hagymát 3 dkg vajban megpirítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és fölengedjük a tejjel. Kislángon, kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, fűszerezzük, és félretesszük. 3 dkg vajban 5-6 percig pároljuk a felszeletelt burgonyát és a csíkokra vágott húst, majd itatóspapírra szedjük. Tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, majd ráöntjük a sajtmártást. A maradék vajat forgácsokra vágva rászórjuk, és forró (200 ºC-os) sütőben 1 órán át sütjük. (Félidőben mérsékeljük a sütő hőmérsékletét.)

20. NOA
2007. jún. 21. 14:07

Kölesfelfújt

Hozzávalók: 25 dkg köles, 0,5 l tej, 10 dkg darált mandula, 5 dkg mazsola, 5 dkg kókuszreszelék, 4 db tojás, méz, vanília, só

Elkészítése: A kölest meleg vízben többször megmossuk, s a vízben puhára főzzük, a meleg tejet hozzáöntjük, kb. 15 percig állni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat és a többi anyagot. Egy órai pihentetés után közékeverjük a habbá vert fehérjéket. Kivajazott tepsibe öntjük, közepes sütőben világos barnára sütjük.

19. NOA
2007. jún. 21. 14:04

Zoldseges csemege

Epp csak megdinszteled a zoldsegeket, hogy ne puhuljanak meg egeszen.

Majd beleontod egy kivajazott, es zsemlemorzsaval meghintett tepsibe. (nekem egy nagy jenai tepsim van, abban s zoktam megsutni).

6 evokanal liszt

3 evokanal vaj, vagy olaj

3 egesz tojas ( azert a hejat szedd le )

3 evokanal tejfol

2 dl tej

1 kaveskanal so

A hozzavalokat robotgeppel, vagy joeroben levok kezzel osszedolghatjak.

Az igy kapott suru masszat raontod a tepsiben levo felig fott zopdsegekre. Karfiol, brokkoli, kukorica, repa, borso, zoldbab, karalabe, kelbombo, laskara vagott edeskaposzta, vagy kelkaposzta, aki szereti petrezselyem. De teszek bele neha nyers spenot leveleket is.

18. NOA
2007. jún. 21. 14:02

Zöldséges ragu pirított tésztával


Hozzávalók 4 személyre:

1 padlizsán

1 cukkíni

25 dkg gomba

3 fej hagyma

3 evőkanál napraforgóolaj

1 konzerv darabolt paradicsom

1 evőkanál ételízesítő

1 csomag (50 dkg) pirított tészta

4 evőkanál parmezán sajt


Előkészítés: A padlizsánt, a cukkínit megmossuk, megtisztítjuk, kis

kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk. A hagymát

meghámozzuk, felaprítjuk.


Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát.

Hozzáadjuk a zöldségeket, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk. A

zöldségekre öntjük a paradicsomot, rászórjuk az ételízesítőt, és

lefedve még 5 percig pároljuk. Sóval, borssal, esetleg csipetnyi cukorral

ízesítjük. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint l-2 percig

főzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük. Tányérokra szedjük, rámerjük a

zöldséges ragut, és megszórjuk reszelt parmezánnal.

17. NOA
2007. jún. 21. 14:00

Mediterrán egytálétel


Hozzávalók:

1 db cukkini

1 db padlizsán

2-3 db paradicsom

2 db zöldpaprika

1 db vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

babérlevél

olívaolaj

tengeri só

kakukkfű vagy borsikafű

1 csésze köles

1 csésze víz

A kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a meghámozott, kockára vágott padlizsánt és cukkinit. Sózzuk, hogy egy kicsit levet eresszen és letakarjuk fedővel egy pár percre, hogy kicsit megpuhuljanak. Ezt követően beletesszük a zöldpaprikát majd a paradicsomot, a babérlevelet, az apróra vágott fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha már a paradicsom is levet eresztett, beletehetjüka megmosott kölest és ha szükséges felöntjük egy kis vízzel. Addig főzzük állandó kavargatás mellet, még a köles megpuhul és a lé nagy része elforr. Melegen tálaljuk. Nagyon finom!

16. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 14. - Komolyka)
2007. jún. 21. 13:58
Nem szeretem a husokat. Engem sem szorit megkotes. Igy erzem magam jol. Aki hust eszik, annak ott romlik a beleseben a zoldsegekhez kepest igen hosszu ideig az etel.
15. Loni
2007. jún. 21. 12:54

Tökfőzelék? Hidegen is és melegen is finom - ha valaki szereti. ÉS liszt helyett keményítővel készítsd el a habarását, így nem is annyira megterhelő.


Zöldborsófőzelék - Főzd meg egy kicsi fűszeres vízben a zöldborsót. Ha megpuhult, vegyél ki egy kanállal belőle, turmixold össze egy nagyon pici tejjel, és így sűrítsd be a főzeléket. Mellé tudsz enni egy főtt tojást is.

14. komolyka (válaszként erre: 12. - 1a50c86bb0)
2007. jún. 21. 10:37

Szia Antea!

Lehet, írtál már erről valahol, de nem olvastam, ezért megkérdezem: miért vagy vegetáriánus, ha unod a zöldségeket? Ne érts félre, nem kötözködni akarok, csak érdekel!

Én is olykor unom azt, amit főzök :-). De engem nem szorít semmi megkötés (nem vagyok vegetáriánus, sem cukorbeteg, nincs egyéb betegségem, illetve semmilyen meggyőződés nem gátol abban, hogy bármit egyek), én egyszerűen nem vagyok elég kreatív.

Ezért nem irigylem azt, aki (bármilyen okból) nem ehet akármit.

13. emagdi (válaszként erre: 12. - 1a50c86bb0)
2007. jún. 11. 15:22

persze, néha az ember nem kívánja azt, ami épp a hűtőben/kamrában van, de szerintem is ilyenkor az a fő ok, hogy nem éhes.

ha az ember éhes, és alapvetően szereti a zöldségeket, akkor megeszi azt, ami van otthon:))


néha meg el lehet menni vega étterembe, ott sokféle extra étel közül lehet válogatni, ötleteket ellesni:))

12. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 11. - Emagdi)
2007. jún. 11. 15:04
Sokszor, amikor gondolkodom azon, hogy mit is kellene kesziteni, eszembe jutnak ezek a dolgok, salata, sajt, zoldseg, gyumolcs, es egyszeruen herotom van az egesztol. Unom, amiket csinalok, es neha jo lenne valami otlet, hogy vegre ne ugyanaz az unalmas legyen. Valahogy feldobni, de ilyenkor altalaban inkabb nem eszem, varok addig, amig farkasehes leszek, es akkor mar mindegy, johet a nyers salata is. :D
11. emagdi (válaszként erre: 10. - 1a50c86bb0)
2007. jún. 11. 15:02

na igen, ebben igazad van, nem is értettem hogy miért kérdezi:))

de néha a legalapvetőbb és legkézenfekvőbb dolgok tűnnek a legbonyolultabbnak:))))

2007. jún. 11. 14:24
Aki vega, az magatol is eljut odaig, hogy a salatak egeszsegesek es azt eheti vacsorara :D
2007. jún. 11. 14:14

bármilyen saláta, nyers zöldségből (amit épp kapsz a zöldségesnél).

abszolut vega, finom is, és nem terheli meg este a gyomrod.

de gyümölcsöt is nyugodtan ehetsz szerintem, bár abban több a kalória, mint a zöldségekben.

2007. jún. 11. 13:49

bármilyen csőben sült idényzöldség: karfiol, brokkoli, padlizsán, tök, spárga

akár párolva és rásütve egy kis sajt

akár rakva tojással-tejföllel

akár kis füszeres mártással nyakon öntve

2007. jún. 11. 13:39

Köleskása zöldséggel( sárgarépa, zeller, karfiol) ,

a hagyományos elkészítést a fűszerezéssel dobhatod fel. Pl. Curryvel ízesíted.én karikára vágott nyers póréhagymával a tetején, úgy tálalom. finom is és megnyugtató látványt a harmonizáló színvilág.

2007. jún. 11. 13:21

És ott van még a klasszikus: müzli.

Vagy mikróban párolt, fahéjjal szórt alma. Akár stiviával édesítve...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook