Fánk (kenyérsütőben) recept
150 perc
sok
sok
A Fánk (kenyérsütőben) hozzávalói:
60 dkg liszt,1 tojás,3 evőkanál cukor
1 csom
élesztőpor,1 csom
vaníliacukor
4 dcl tej
5dkg margarin
pici só
A Fánk (kenyérsütőben) elkészítési módja:
Az összes hozzávalót a folyadékkal kezdve a kenyérsütő táljába adagoljuk. A dagasztó, kelesztő programot választjuk. Több teendő a program végéig nincs. Mikor vége óvatosan lisztezett nyújtólapra tesszük s rögtön kinyújthatjuk, szaggathatjuk. Bő forró olajban kisütjük. Papírtörölközőre kiszedjük, hogy a zsiradékot felszívja. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Az elkészítési idő az 1,50 perc kenyérsütőben való dagasztási és kelesztési idővel értendő.
Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: marcs3, 2011. márc. 2. 21:28
A fánk (kenyérsütőben) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.