Hólabda Mártitól recept
90 perc
A Hólabda Mártitól hozzávalói:
8 tojás
48dkg cukor
40dkg liszt
8dkg kakaó (lehet kevesebb,de össz.48 dkg)
8 kanál forró víz
sütőpor
Krém:1db ráma,30dkg cukor,
1/2 liter tejből liszttel főzött krém jól kihabosítva a rámával,,van.cukor
A tetejére 10dkg olvasztott csoki
10 dkg kókuszreszelék a panírozáshoz.
A Hólabda Mártitól elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom,és a sárgájához adom a cukor zömét,a forró vizet,a sütőport,és nagyon keményre kikevertetem.A fehérjét a maradék cukorral szintén fölverem,majd a kettőt összekeverem+a kakaós liszt.Úgy sütjük,mint a többi piskótát.Kisütés után két lapba vágjuk,majd egyenként összetöltjük,körbekenjük,és a kókuszba hengergetjük.Végül a csokit rácsorgatjuk.Kicsit macerás,de nagyon finom.Sok sikert hozzá,puszi Márti
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: salabakter, 2011. márc. 2. 20:50
A hólabda mártitól elkészítési módja és hozzávalói.