Márványos kalács recept
120 perc
A Márványos kalács hozzávalói:
4db tojás
20dkg cukor
1dl meleg víz
1dl étolaj
26dkg liszt
1 cs sütőpor
A felébe+2kanál meleg víz
2 kanál étolaj
2kanál kakaó
Krém:20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4dl tej
1 cs.puncspuding
3cl rum
Máz:7 kanál kakaó
7 kanál cukor4 kanál tej
10 dkg vaj
A Márványos kalács elkészítési módja:
A tojássárgágat kikeverjük a 20dkg cukorral,a meleg vízzel,hozzáadjuk az olajat,a felvert tojáshabot,és a sütőporral elkevert lisztet.Két részre osztjuk,az egyik feléhez hozzáadjuk a két kanál forró vizet,két kanál olajat,és a kakaót.Őzgerinc formákban megsütjük Közben a megfőzött pudingot kikeverjük a porcukorral,és vajjal szokás szerint,a kisült piskótákat 2cm-es szeletekre vágjuk,és váltakozva,egy sárga,egy kakaós szeletet összetöltünk vele,majd a kakaós mázzal bevonjuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: salabakter, 2009. szept. 26. 17:26
A márványos kalács elkészítési módja és hozzávalói.