Epres-túrós fincsi torta recept

Tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
Krémhez :
0,5 kg túró
0,5 kg eper
0,5 liter habtejszín
1 cshabfixáló
néhány evőkanál cukor
Az Epres-túrós fincsi torta elkészítési módja:
Elkészítése: A tojásokból, cukorból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl. Közben a túrót belerakjuk egy tálba és rakunk bele néhány kanál cukrot. Aztán a habtejszínt felverjük kemény habbá, közben pedig beleszórjuk a habfixálót. Amikor ez kész összekeverjük a túrót és a tejszínt (botmixerrel). Én az epret villával nyomkodtam szét vagy botmixerrel ( az eper érettségétől függ). Végül az epret és a tejszínes-túrót összekeverjük. Én a piskótát ketté vágtam és egyaránt bekentem a tetejét és az oldalát is a krémmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. júl. 6. 16:08
Az epres-túrós fincsi torta elkészítési módja és hozzávalói.