Gesztenyés fincsi kocka meggyel recept
A Gesztenyés fincsi kocka meggyel hozzávalói:A tésztához:
7 tojás
7 ek kristály cukor
6 ek liszt
1 kk szódabikarbóna
2 ek kakaópor
Krémhez:
1 csomag gesztenyemassza
3 dl tej
1 csomag vaníliapuding
5 dkg porcukor
3 dl tejszín
1 ek zselatin
0,5 kg magozott meggy
3 dl tejszín a tetejére
A Gesztenyés fincsi kocka meggyel elkészítési módja:
7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd óvatosan a habhoz keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Krém készítése: A pudingot a cukorral 3 dl tejben megfőzzük, hűtjük. Míg hűl, közben többször keverjük át géppel. A kihűlt pudinghoz keverjük a gesztenyemasszát, jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a gesztenye krémhez adjuk. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, a gesztenyekrémhez keverjük. A meggyet is belekeverjük. A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük és a krémre kenjük. Kockára vágva tálaljuk. Tálalásig hűtjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. júl. 5. 13:36
A gesztenyés fincsi kocka meggyel elkészítési módja és hozzávalói.