Diókrém torta recept
A Diókrém torta hozzávalói:25 dkg cukor
5 db tojás
17 dkg rétesliszt
1 dl erős feketekávé
Krémhez:
15 dkg cukor
20 dkg vaj vagy margarin
2-3 EK rum vagy aroma
15 dkg darált dió
2 tojássárgája
esetleg 1 dl tejszinhab diszitéshez
A Diókrém torta elkészítési módja:
A cukrot a feketekávéban felodjuk, 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, bele keverjük a kávéscukrot majd a 3 tojássárgáját, és a lisztet. Simásra ovatossan keverjük, és kizsirozott tortaformába öntjük és meg sütjük elö melegitett sütőben. A megmaradt tojássárgáját és 15 dkg cukrot habosra keverünk,margaint is kikavarjuk majd rummal izesitjük, és a diót is hozzákeverjük, a kihült piskotát 2 felé vágjuk, meg töltjük és bevonjuk a krémmel. Esetleg tejszinhab rózsákkal diszitjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. júl. 5. 11:22
A diókrém torta elkészítési módja és hozzávalói.