Epres gyümölcskása recept
Az Epres gyümölcskása hozzávalói:50 dkg rebarbara
25 dkg eper
1/2 rúd vanília
3 dkg étkezési keményítő
1,5 dl félszáraz fehérbor vagy rozé
10 dkg cukor
3 dkg mandulaforgács
Az Epres gyümölcskása elkészítési módja:
A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, darabokra vágjuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, és elfelezzük. A vaníliarúdból kikaparjuk a pépet. A rebarbarát a borral, a cukorral, a vaníliapéppel és 1,5 dl vízzel felforraljuk. További 3 perc alatt puhára főzzük. A keményítőt elkeverjük 1 dl vízben, és a rebarbarához adjuk, egyet forralunk rajta. Belekeverjük az epret is, és 1-2 percig forraljuk. A masszát kihűtjük. Tálaláskor tálkákba szedjük, megszórjuk a mandulaforgáccsal, és kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. máj. 8. 06:10
Az epres gyümölcskása elkészítési módja és hozzávalói.