Csöröge fánk recept


50 dkg liszt
5 tojássárgája
15 dkg vaj
17,5 dkg porcukor
1 dl tej
1 citrom héja
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
A Csöröge fánk elkészítési módja:
Tegye a lisztet egy munkalapra és dolgozza bele a meglágyított vajat, a tojássárgákat, a porcukrot, a tejet, a citromhéjat, a sót és a szódabikarbónát. Alaposan dolgozza össze a hozzávalókat. Egy sodrófával nyújtsa ki a tésztát. Vágja csíkokra és tekerjen belőlük kis fodrokat. Süsse ki olajban és itassa le a zsiradékot. Szórja meg cukorral vagy öntse le mézzel.
Nagyon könnyű,olcsó.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Anita123, 2006. nov. 30. 18:29
A csöröge fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.