Csőben sült, rakott lencse. recept





1 cs lencse
1 ek ételízesítő
1kk só
1kk bors
3db babérlevél
3 gerezd fokhagyma
30 dkg darált hús
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 db tojás
A Csőben sült, rakott lencse. elkészítési módja:
A lencsét ételízesítős, borsos,fokhagymás, babérleveles vízben puhára főzzük.A darált húst hagymán pörköltszerűen lesütjük,borsot sót adunk hozzá.A lencse felét jénaiba rétegezzük, a darált húst rásimítjuk, majd újból lencse kerül rá. A tetejére tojással sajttal elkevert tejföl kerül.Forró sütőbe átsütjük, amíg a teteje piros lesz.
Színes, frissen őrölt borsot használok.
Fotó a naplómba-Életünk, napjaink.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2009. jan. 1. 17:16
A csőben sült, rakott lencse. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.